Sofia går i svärmor Silvias fotspår

Att prinsessan Sofia är lik drottning Silvia har det talats om sedan prins Carl Philip presenterade sin kärlek för folket. Nu tre år efter prinsbröllopet går hon än mer i drottningens fotspår och har vid flera tillfällen uttalat sin beundran av sin svärmor.Och visst påminner de mycket om varandra och har flera gemensamma nämnare!

Sofia och Silvia – slående lika

Prinsessan Sofia är nu hedersordförande för Sophiahemmet.

Prinsessan Sofia pratar ofta om hur hon beundrar sin svärmor och att Silvia är en stor förbild för henne. Och Sofia och Silvia påminner inte bara om varandra till utseendet. De brinner också för samma frågor.

Silviahemmet grundades på drottningens initiativ. För att delta i utvecklingen av god vård och omsorg av personer med demenssjukdom och deras anhöriga. Här anordnas även utbildningar för medarbetare i omsorg och vård, så kallade Silviasystrar som utbildas i demensvård vid Sophiahemmet högskola i samverkan med Silviahemmet.

Sedan två år tillbaka är prinsessan Sofia hedersordförande för Sophiahemmet. Hon efterträdde prinsessan Christina som varit hedersordförande sedan 1972. Prinsessan och drottningen jobbar tillsammans för och med Sophiahemmets arbete. Bara en av punkterna där Sofia går i Silvias fotspår, läs mer om deras gemensamma arbete i Kungliga Magasinet, nr 1/2018!

Sofia och Silvia – slående lika

 Silviahemmet grundades på drottningens initiativ. Silviasystrarna utbildas i demensvård vid Sophiahemmet högskola.

Både drottning Silvia och prinsessan Sofia gillar att sporta ute i naturen. Längdskidor är en favorit hos båda. Här är drottningen på tur 1998.

Prinsessan Sofia åkte Stafettvasan 2014.

 

Text: Sara Ericsson
Foto: Stella Pictures/TT